Pasta de masline cu usturoi – usor de preparat
PrinteazaPasta de masline cu usturoi din: hrisca, masline, ceapa, usturoi, ardei grasi, patrunjel, sare, piper.
- 150 g hrisca
- 150 g masline negre
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 ardei grasi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine hrişcă, o pui întrun vas înalt şi o opăreşti cu o cantitate de apă de 4 ori mai mare decât volumul ei.
Acoperi vasul şi laşi boabele să se umile şi să se înmoaie, pentru aproximativ 1 oră. Intre timp, cureţi ceapa şi ardeii şi le toci foarte mărunt.
Tai măslinele în felioare, îndepărtându-le sâmburii.
Când boabele de hrişcă s-au înmuiat, le scurgi bine. Amesteci în blender boabele de hrişcă, ceapa, măslinele, ardeii, usturoiul curăţat, sare şi piper după gust.
Vei obţine o pastă, peste care presari pătrunjel verde tocat mărunt. O serveşti fie ca atare, fie pe tartine.
Pasta de masline cu usturoi
Pofta buna!