Pasta de mei si broccoli

Printeaza

Pasta de mei si broccoli din: mei, seminte de in, broccoli, ulei de masline, telemea, usturoi, patrunjel, mustar, lamaie, ardei, sare.

Ingrediente:

  • 250 g boabe de mei
  • 2 linguri seminţe de in
  • 150 g broccoli congelat
  • 5 linguri ulei extravirgîn de măsline sau ulei de susan
  • 100 g telemea
  • 2 căţei de usturoi sau 1 linguriţă pudră de usturoi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 lingură muştar
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 ardei gras sau 1 linguriţă boia
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi bobiţele de mei în 500-600 ml apă uşor sărată, pentru 10 minute, amestecând continuu, apoi laşi meiul să se răcească.

Macini fin seminţele de in în râşniţa pentru cafea. Opăreşti bucheţelele de broccoli pentru 5 minute, apoi le scurgi şi păstrezi 2-3 pentru decor, iar restul le zdrobeşti cu furculiţa.

Cureţi usturoiul. Mixezi în blender meiul, uleiul, usturoiul, muştarul şi zeama de lămâie, până obţii o pastă omogenă, în care vei încorpora broccoli mărunţit, telemeaua şi rădăcina de pătrunjel rase fin, ardeiul tăiat cubuleţe şi sare după gust.

Consumi această pastă la cină sau la micul dejun, pe felii de pâine integrală prăjită, decorând tartinele cu bucheţele de broccoli.

Pasta de mei si broccoli

Pasta_de_mei_si_broccoli

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.