Pasta moale cu macese, mere si vin

Printeaza

Pasta moale cu macese, mere si vin din: măceşe, mere, vin roşu sec, zahar.

Pasta moale cu macese, mere si vin

Ingrediente:

  •  1,5 kg măceşe
  • 750 g mere
  • 200 ml vin roşu sec
  • 12 kg zahăr

Mod de preparare:

Se spală bine boa­bele de măceşe, desprinse de codiţe şi frunze. Se taie în două şi li se scot seminţele şi perişorii care le învelesc cu un ac de păr.

Se curăţă merele de coajă şi se dau pe răzătoarea mare.

Măceşele se fierb o jumătate bună de oră, împreună cu vinul roşu şi merele. Se strecoară şi se pune sucul încă o dată la fiert.

Pasta fierbinte se toarnă în borcane cu filet, clătite înainte cu apă fierbinte.

Se înşuru­bează capacul şi se răstoarnă borcanele cu gura în jos, vreme de două minute.

Pasta se îngroaşă cu vremea în borcan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.