Pasta moale cu macese, mere si vin
PrinteazaPasta moale cu macese, mere si vin din: măceşe, mere, vin roşu sec, zahar.
Ingrediente:
- 1,5 kg măceşe
- 750 g mere
- 200 ml vin roşu sec
- 12 kg zahăr
Mod de preparare:
Se spală bine boabele de măceşe, desprinse de codiţe şi frunze. Se taie în două şi li se scot seminţele şi perişorii care le învelesc cu un ac de păr.
Se curăţă merele de coajă şi se dau pe răzătoarea mare.
Măceşele se fierb o jumătate bună de oră, împreună cu vinul roşu şi merele. Se strecoară şi se pune sucul încă o dată la fiert.
Pasta fierbinte se toarnă în borcane cu filet, clătite înainte cu apă fierbinte.
Se înşurubează capacul şi se răstoarnă borcanele cu gura în jos, vreme de două minute.
Pasta se îngroaşă cu vremea în borcan.
Pofta buna!