Pasta mozaic cu hrisca
PrinteazaPasta mozaic cu hrisca din: hrisca, masline, ceapa, ardei, sare, patrunjel.
- 100 g hrişcă
- 100 g măsline naturale
- 2 cepe
- 2 ardei graşi diferit coloraţi
- sare
- frunze de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Pui hrişca să se înmoaie de seara, în 300 ml apă călduţă. A doua zi, o scurgi bine, în strecurătoare. Indepărtezi sâmburii măslinelor.
Cureţi şi speli ceapa şi ardeii. Tai mărunt atât ardeii, cât şi ceapa. Mixezi în blender boabele de hrişcă şi măslinele, până obţii o pastă fină, în care încorporezi ardeii, ceapa şi puţină sare.
Serveşti pasta imediat, pe felii de graham prăjite în cuptor, pe lipii libaneze sau, pentru o masă festivă, poţi umple cu o astfel de pastă roşioare, ardei mici verzi şi castraveţi.
Decorezi tartinele sau legumele umplute cu frunze de pătrunjel.
Pasta mozaic cu hrisca
Pofta buna!