Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un […]
Pasta de naut cu avocado
PrinteazaPasta de naut cu avocado din: naut, avocado, zeama de lamaie, usturoi, ardei, ulei, sare, piper, condimente.
- 400 g năut
- 2 avocado bine coapte
- zeama de la 1/2 lămâie
- 4 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 150 ml ulei
- sare
- piper negru măcinat
- condiment din legume uscate
Mod de preparare:
Laşi nautul să se înmoaie de seara până dimineaţa. Il fierbi la foc mic, timp de 3 ore sau chiar puţin mai mult, până când boabele se înmoaie bine.
Tai fructele de avocado în jumătate, le îndepărtezi sâmburii şi scoţi miezul cu ajutorul unei linguriţe, apoi îl tai în cubuleţe şi îl stropeşti cu zeamă de lămâie, întrucât oxidează repede.
Scurgi boabele fierte şi le mixezi cu mixerul vertical, împreună cu miezul de avocado şi zeama de lămâie.
Torni uleiul în cantităţi mici, în fir subţire şi mixezi în continuare, până când încorporezi toată cantitatea şi obţii o pastă fină, omogenă.
Speli ardeiul, îl cureţi şi îl tai în cubuleţe. Il adaugi în pasta de năut odată cu usturoiul pisat, sare, condiment din legume şi piper măcinat.
Serveşti pasta de năut pe pâine prăjită, alături de legume de sezon.
Pasta de naut cu avocado
Salata cu naut copt din: naut, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper cayenne, quinoa, castravete, rosii cherry, spanac, avocado, tahini, apa calda, suc de lamaie, usturoi, lamaie, praz. Ingrediente: 1 cutie năut, scurs și clătit 1 lingura ulei de masline ½ lingurita boia de ardei afumat ½ lingurita sare 1 varf de […]
Pofta buna!