Pasta picanta de ardei

Printeaza

O reteta delicioasa de pasta de ardei iute din: ardei capia, ardei iute uscat, boia dulce, rosii, seminte de coriandru, seminte de chimen, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ulei si sare.

Ingrediente:Pasta picanta de ardei

  • 1 kg ardei capia
  • 4-5 ardei iuţi uscaţi (sau 1 lingură pudră de chilii ori boia iute)
  • 1 lingură boia dulce
  • 4-5 roşii (sau 3 linguri pastă de roşii)
  • 1 lingură seminţe de coriandru
  • 1 lingură seminţe de chimen
  • 1 căpăţână de usturoi
  • coaja şi zeama de la 1 lămâie (sau 1 lime)
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Opăreşti un minut roşiile, le clăteşti cu apă rece şi le cu­reţi de pieliţe. Cureţi ardeii de cotor, seminţe şi pieliţă (folo­seşti aparatul de curăţat car­tofi).

Fierbi roşiile şi ardeii tocaţi circa 10-15 minute până se fa­ce o pastă groasă. O laşi deo­parte la răcit.

Incălzeşti seminţele de chimen şi de coriandru într-o ti­gaie fără ulei, fără a le rumeni, doar până când încep să ema­ne aromele, apoi le dai deo­parte.

Procedezi la fel cu ardeii iuţi până devin crocanţi. Zdro­beşti seminţele şi ardeii tăiaţi bucăţele în mojar sau le mixezi în blender, apoi le amesteci cu pasta de ardei şi roşii.

Adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi şi frecaţi cu sare, boiaua dulce, coaja şi zeama de lămâie. Amesteci bine, apoi aşezi pasta în borcane sterili­zate, adaugi o peliculă de ulei deasupra, închizi cu capace şi depozitezi borcanele într-un loc răcoros până la folosire.

Pasta picanta de ardei

Pasta picanta de ardei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna pasta picanta de ardei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.