Pasta picanta de curcan si masline
PrinteazaPasta picanta de curcan si masline din: carne de curcan, sunca, masline, pasta de ardei, sare, piper, patrunjel, oua, ulei, castraveti murati, smantana, cascaval.
Pentru pastă:
- 1 kg carne da curcan
- 250 g şuncă
- 100 g măsline verzi fără sâmburi
- 1 lingură pastă de ardei iuţi
- sare
- piper alb
- legătură pătrunjel verde
Pentru sos:
- ouă
- 150 ml ulei
- 2 castraveţi muraţi
- 1 ceaşcă smântână
- sare
Pentru decor:
- 1 felie subţire de caşcaval
- felie de şuncă
- fire de pătrunjel verde
- 2-3 măsline verzi
Mod de preparare:
Pentru pastă, fierbi carnea de curcan timp de 45 de minute, în apă uşor sărată, după care o treci prin maşina de tocat.
Fierbi un ou din cele pentru sos. Faci maioneză din gălbenuşul crud, gălbenuşul fiert şi uleiul adăugat picătură cu picătură, în timp ce mixezi. Adaugi castraveţii raşi fin, bine scurşi, 2 linguri de smântână şi sare după gust.
Amesteci carnea cu sosul, pasta de ardei iuţi, verdeaţa fin tocată, sare şi piper după gust. Dacă e nevoie, mai adaugi smântână, până obţii o pastă nu prea moale, care se întinde pe pâine cu uşurinţă.
Intinzi jumătate din pasta de carne pe un platou, presari bucăţi de şuncă tocată şi măslinele tăiate fâşii, apoi acoperi cu pasta rămasă şi nivelezi cu lingura suprafaţa şi marginile aperitivului.
Decorezi cu felii de măsline, verdeaţă şi bucăţi de caşcaval şi şuncă. Păstrezi aperitivul la rece şi îl scoţi din frigider cu 30 de minute înainte de a-1 servi.
Pofta buna!