Chimion: Beneficii pentru sănătate, utilizări și rețete. Chimionul (Nigella sativa) este o plantă cu flori al cărei fruct este cunoscut sub denumirea de “sămânță de chimion” sau “cimbru negru”. Aceste semințe mici și negre au o lungă istorie de utilizare în scopuri culinare, medicinale și religioase. Iată o scurtă privire asupra istoriei chimionului: Originea: Chimionul […]
Pasta de prune
PrinteazaPasta de prune din: prune, nuci.
Ingrediente:
- 500 g prune
- 50 nuci
Mod de preparare:
Pasta de prune: spală bine prunele, se curăţă de sâmburi şi se dau prin maşina de tocat carne.
sparg nucile, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat nuci.
amestecă eele două ingrediente formând o pastă bună de întins pe pâine prăjită.
Se serveşte la micul dejun, alături de o cană de ceai.
Pofta buna!
Quiche Lorraine cu Ciuperci și Spanac – Rețetă delicioasă și sănătoasă
Quiche Lorraine cu Ciuperci și Spanac – Rețetă delicioasă și sănătoasă din: aluat pentru tarta, ciuperci, spanac, ceapa, branza de capra, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru tartă (poate fi cumpărată sau făcută acasă) 200g ciuperci tăiate felii 150g spanac proaspăt sau congelat 1 ceapă mică, tocată […]
Rețetă tradițională de colivă cu arpacas
Rețetă tradițională de colivă cu arpacas din: arpacas, grau, nuca, zahar pudra, esenta de vanilie, scortisoara, coaja de lamaie, apa ulei, vegetal. Ingrediente: 200g arpacas 200g grâu pentru colivă 100g nucă măcinată 100g zahăr pudră 1 linguriță esență de vanilie 1 linguriță scorțișoară Coajă rasă de la o lămâie 100ml apă 50ml ulei […]