Pasta rosie de curry
PrinteazaPasta rosie de curry din: ardei roşii iuţi, ardei foarte iuţi, sămânţă de coriandru, chimen, supă de rădăcină de „galanga“, supă de tulpină de „lemon gras “, usturoi, sare, pastă crevete.
- 11 ardei roşii iuţi fără seminţe
- 9 ardei foarte iuţi, mici
- 1/8 linguriţă sămânţă de coriandru prăjit
- 1 linguriţă chimen prăjit
- 1 lingură supă de rădăcină de „galanga“ curăţată
- 1 lingură supă de tulpină de „lemon gras “ (plantă aromată cu gust de lămâie)
- 25 căţei de usturoi pisat
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă pastă crevete
Mod de preparare:
Ardeii se pisează până la mărunţirea completă într-o piuliţă, alături de sare.
Se adaugă restul de ingrediente, exceptând pasta de crevete şi se amestecă bine.
Se adaugă pasta de crevete şi se omogenizează perfect.
Pasta rosie de curry