Pasta rosie de fasole

Printeaza

Pasta rosie de fasole

Pasta rosie de fasolePasta roşie de fasole se prepară din fasole adzuki, care are o culoare roşie intensă şi o dulceaţă subtilă. Fasolea fiartă poate fi zdrobită sau pasată, în funcţie de preferinţă: puţin crocantă sau moale. Apoi ea se îndulceşte cu zahăr sau miere.

Gula melaka (zahărul de palmier) conferă pastei un gust dulce şi bogat, însă se poate folosi şi zahăr brun, alb sau miere.

Amestecul se fierbe cu puţină grăsime şi sare, până capătă consistenţa dorită. Pasta trebuie să fie suficient de groasă pentru a putea fi unsă pe o clătită.

Clătitele chinezeşti se prepară dintr-un aluat simplu din făină şi apă caldă, care se frământă până devine neted şi elastic, întinzându-se apoi în foi rotunde.

Conform metodei tradiţionale, trebuie preparate clătite duble. Se aşazâ una peste alta două clătite unse, pentru a nu se lipi între ele, cu puţin ulei de susan, care are o uşoară aromă de prăjeală.

Feţele exterioare se prăjesc în tigaie fără grăsime, până devin aurii în exterior şi moi în interior. Fiecare clătită este unsă cu o lingură bună de pastă de fasole şi apoi rulată de câteva ori, formând un desert apetisant în straturi fine.

 

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Linte rosie cu kaizer

Linte rosie cu kaizer

Linte rosie cu kaizer din: linte, jaizer, morcovi, albitura, praz, ulei, patrunjel, sare, piper, chimen. Ingrediente: 400 g linte roşie 10 felii de kaizer 2 morcovi 2 rădăcini de albitură (pătrunjel şi păstârnac) 2 fire de praz 2 linguri ulei 1/2 legătură frunze de pătrunjel sare 1 linguriţă piper roşu măcinat 1/2 linguriţă piper negru […]

Tocanita de linte rosie

Tocanita de linte rosie

Tocanita de linte rosie din: linte rosie, praz, morcov, ardei, cartof, usturoi, sare, piper, dafin, ulei, rosii. Ingrediente: 1 ceaşcă linte roşie 100 g praz 1 morcov 1 ardei gras sau capia 1 cartof 1 căţel de usturoi sare piper 1 foaie de dafin 20 ml ulei 2 linguri roşii pasate   Mod de preparare: […]

Supa de legume cu paste

Supa-crema de linte rosie cu smantana

Supa-crema de linte rosie cu smantana din: linte, praz, morcov, ceapa, chimen, suc de rosii, oua, lapte, smantana, turmeric, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper, crutane, ardei iute, telina. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 fir de praz 1 morcov mic 1 ceapă 1 linguriţă chimen 150-200 ml suc de roşii 2 gălbenuşuri 50 ml lapte […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.