Pasta cu seminte de chia, alge si mustar
PrinteazaPasta cu seminte de chia, alge si mustar din: alge marine deshidratate, muştar de preferinţă Dijon, seminţe de chia, ceapă verde, ulei de cânepă, apă, zeama de lamaie, sare.
Semintele de chia sunt o sursă excelentă de nutrienți. Ele conțin o cantitate semnificativă de proteine, fibre, acizi grași omega-3, calciu, magneziu, fosfor și antioxidanți.
Semintele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3, în special acidul alfa-linolenic (ALA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și pot contribui la scăderea inflamației și la îmbunătățirea funcției cerebrale.
Semințele de chia sunt o excelentă sursă de fibre. Fibrele sunt importante pentru sănătatea digestivă, ajutând la menținerea regulată a tranzitului intestinal și la reducerea riscului de constipație.
Ingrediente:
- 50 g alge marine deshidratate
- 2 linguri muştar, de preferinţă Dijon
- 40 g seminţe de chia
- 4 fire de ceapă verde
- 3 linguri ulei de cânepă
- 400 ml apă
- zeama de la 1 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Pui algele într-un castron şi le acoperi cu apă. Le laşi astfel să se rehidrateze, timp de 20 de minute.
Scurgi apa şi le pasezi cu ajutorul mixerului vertical sau folosind robotul de bucătărie.
In apa rămasă de la alge, înmoi seminţele de chia pentru 10 minute.
Mixezi muştarul împreună cu uleiul, pe acesta turnându-l picătură cu picătură, ca la maioneză.
Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Amesteci algele, ceapa, seminţele de chia, pasta de muştar şi zeama de lămâie
. Consumi pasta pe felii de pâine prăjită.
Pasta cu seminte de chia, alge si mustar
Pofta buna!