Pasta de siliotca

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de pasta de siliotca din: scrumbii, manca de grau, miez de nuca, ceapa, untdelemn si boia de ardei sau pasta de tomate.

Ingrediente:Pasta de siliotca

  • două scrumbii (siliotci) puţin sărate (malasolnaia)
  • 3 sfer­turi de pahar de mancă de grâu (arpacaş, grâu pentru colivă)
  • un pahar cu miez de nucă
  • două cepe
  • 3 linguri de untdelemn
  • o jumătate de linguriţă de boia de ardei sau pastă de tomate

 

Mod de preparare:

Scrumbiile se curăţă de piele şi de oase, după care se fierb timp de 5 minute. Se scurg bine şi se trec prin maşina de tocat. Manca (arpacaşul) de grâu se pune la fiert în două căni şi jumătate de apă, tre­buie să obţinem o fiertură de consistenţă tare, să nu fie moale. Se trage de pe foc, se lasă să se răcească şi se adaugă în el o lingură de untdelemn.

Se amestecă peştele cu grâul fiert şi cu nucile şi se trece totul prin maşina de tocat, ca să se obţină o pastă omogenă. Ceapa se toacă mărunt şi se rumeneşte în untdelemn. Se adaugă bulion sau boia şi se lasă să se răcească. Se adaugă în compoziţie şi se mai dă o dată totul prin maşina de tocat. Se mănâncă pe pâine.

Unii nu mai trec şi ceapa călită prin maşina de tocat, ci o folos­esc ca un fel de sos, precum cel care se face pentru fasolea făcăluită.

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • cum se face siliotca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.