Pasta de siliotca
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de pasta de siliotca din: scrumbii, manca de grau, miez de nuca, ceapa, untdelemn si boia de ardei sau pasta de tomate.
Ingrediente:
- două scrumbii (siliotci) puţin sărate (malasolnaia)
- 3 sferturi de pahar de mancă de grâu (arpacaş, grâu pentru colivă)
- un pahar cu miez de nucă
- două cepe
- 3 linguri de untdelemn
- o jumătate de linguriţă de boia de ardei sau pastă de tomate
Mod de preparare:
Scrumbiile se curăţă de piele şi de oase, după care se fierb timp de 5 minute. Se scurg bine şi se trec prin maşina de tocat. Manca (arpacaşul) de grâu se pune la fiert în două căni şi jumătate de apă, trebuie să obţinem o fiertură de consistenţă tare, să nu fie moale. Se trage de pe foc, se lasă să se răcească şi se adaugă în el o lingură de untdelemn.
Se amestecă peştele cu grâul fiert şi cu nucile şi se trece totul prin maşina de tocat, ca să se obţină o pastă omogenă. Ceapa se toacă mărunt şi se rumeneşte în untdelemn. Se adaugă bulion sau boia şi se lasă să se răcească. Se adaugă în compoziţie şi se mai dă o dată totul prin maşina de tocat. Se mănâncă pe pâine.
Unii nu mai trec şi ceapa călită prin maşina de tocat, ci o folosesc ca un fel de sos, precum cel care se face pentru fasolea făcăluită.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cum se face siliotca