Pasta de stiuca cu tarhon si lamaie

Printeaza

Pasta de stiuca cu tarhon si lamaie din: file de ştiucă, sare, piper, boia iute, unt, ceapă albă, tarhon, zema de lamaie, pâine prăjită, feliuţe de lămâie.

Ingrediente:

  • 600 g file de ştiucă
  • sare
  • piper negru
  • o linguriţă boia iute
  • 100 g unt
  • o ceapă albă
  • o legătură tarhon
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • pâine prăjită
  • feliuţe de lămâie

 

Mod de preparare:

Se iau bucăţile de ştiucă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se lasă la foc mic, aproximativ 30 de minute, şi apoi se iau cu spumi- era şi se lasă în sită să se scurgă. După ce s-au răcit şi s-au scurs bine, se desfac oasele cu atenţie şi se dau de-o parte.

Bucăţile de ştiucă se pun într-un bol, se adaugă untul moale, sarea, piperul măcinat, ceapa tocată mărunt şi zeama de lămâie. Ingredientele se pasează cu blenderul şi se obţine o pastă fină şi foarte gustoasă.

Spre sfârşit, se adaugă boiaua iute cât să capete o culoare deosebită.

Se spală tarhonul, se toacă mărunt şi se adaugă cu 3-4 minute înainte de a o servi. Nu este bine să fie pus de la început, deoarece aroma tarhonului este foarte puternică.

Pasta se serveşte pe pâine prăjită ornată cu frunzuliţe de tarhon şi felii de lămâie.

Pasta de stiuca cu tarhon si lamaie

Pasta_de_stiuca_cu_tarhon_si_lamaie

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.