Mazăre cu Pui din: piept de pui, ceapa, usturoi, mazare, supa de pui, smantana, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, tăiate cubulețe Frunze proaspete de pătrunjel pentru decor 2 cepe, tocate mărunt 1 cană de supă de pui 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 cani de mazăre proaspătă sau congelată […]
Pasta de telina cu castraveti murati
PrinteazaPasta de telina cu castraveti murati din: telina, unt, oua fierte, castraveciori murati, sare, piper macinat, lamaie, maioneza, iaurt, marar.
Ingrediente:
- 200 g telina
- 100 g unt
- 1-2 oua fierte
- 3 castraveciori murati
- sare
- piper negru macinat
- 1 lamaie
- 1 lingura maioneza sau 1 lingura iaurt
- 1 lingurita marar tocat
Mod de preparare:
Pasta de telina cu castraveti murati: Telina o cureti si o fierbi in apa cu sare, iar dupa racire o dai pe razatoarea mica si o stropesti cu zeama de lamaie.
La fel procedezi cu ouale si castraveciorii, le dai pe razatoare, pentru a obtine o pasta cat mai fina.
Amesteci telina cu ouale, castraveciorii si untul. Adaugi maioneza sau iaurtul si condimentezi cu sare si piper macinat, dupa gust.
La final, pui mararul tocat fin si dai pasta la rece.
Pofta buna!
Ostropel de Pui Tradițional din: pui, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, otet, ulei, sare, patrunjel. Ostropelul de pui este o mâncare tradițională românească, care se prepară din bucăți de pui în sos de roșii și ceapă. Originile sale sunt vechi și se crede că această rețetă a fost adusă în România de către aromâni. […]