Pasta de telina
PrinteazaPasta de telina din: telina, mar, maioneza, iaurt, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper.
- o radacina de telina mica
- un mar
- 2 linguri maioneza
- un pahar mic iaurt
- cateva fire patrunjel
- sucul unei jumatati de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă rădăcina de ţelină de coajă, se taie felii groase ce se trec pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pe măsură ce se răzuie, se stropeşte felina cu suc de lămâie, care împiedică oxidarea şi schimbarea culorii. Mărul se curăţă de coajă, de căsuţa cu sâmburi şi se trece şi el pe râzătoare. Se stropeşte de asemenea cu suc de lămâie, ca să nu oxideze.
Maioneza şi iaurtul se amestecă si se toarnă peste pasta de ţelină şi măr. Se potriveşte gustul de sare şi un praf de piper si se aduce la masă cu pătrunjel tocat. Merge foarte bine cu pâine prăjită.
Pasta de telina
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasta de telina