Pasta thailandeza rosie de curry
PrinteazaVeţi avea nevoie de 6-7 ardei iuţi roşii, lungi. Pentru a prepara pasta, rulaţi fiecare ardei între degete pentru a desprinde seminţele, apoi tăiaţi capătul dinspre codiţă şi scoateţi seminţele. Tăiaţi ardeii iuţi, apoi spălaţi-vă bine pe mâini.
Pentru a pregăti pasta roşie de curry, puneţi ardeii într-un mixer împreună cu 4 cepe roşii tocate, 5-6 căţei de usturoi tocaţi, o bucată de 4 cm de rădăcină de ghimbir, o tulpină de iarbă de lămâie curăţată şi tocată mărunt, o frunză de lămâie verde kaffir tocată mărunt (sau coaja rasă de la o lămâie verde) şi 1 mână de tulpini de coriandru tocate. Amestecaţi până când obţineţi o pastă fină, adăugând 1-2 linguri de ulei vegetal (opţional).
Măcinaţi câte o linguriţă de coriandru prăjit şi seminţe de chimion cu 1 1/2 linguriţe de piper negru boabe şi 1 linguriţă de sare de mare, până obţineţi o pudră fină, folosind un pisălog şi un mojar. Puneţi pudra în robotul de bucătărie şi adăugaţi 1 linguriţă de pastă de creveţi, dacă doriţi.
Amestecaţi până când se macină fin şi se omogenizează; va trebui să opriţi robotul pentru a curăţa de câteva ori laturile bolului, pentru ca pasta obţinută să se macine în mod uniform. Depozitaţi pasta de ardei iuţi într-un borcan cu capac, daţi-o la frigider şi folosiţi-o în decurs de o săptămână.