Pastai cu bacon
PrinteazaPastai cu bacon din: fasole pastai, bacon, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei, sare, piper.
- un kg fasole pastai
- 300 g bacon
- o ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- sucul unei jumatati de lamaie
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurge bine. Intr-o tigaie cu ulei se pune la prăjit baconul tăiat foarte mărunt. Se lasă până se topeşte grăsimea, asemănător jumărilor.
Se scoate baconul cu o spumieră şi, în uleiul rămas, se pun ceapa tăiată mărunt şi usturoiul.
După ce se înmoaie, se adaugă fasolea. Se lasă în tigaie 2-3 minute si apoi se adaugă baconul. Se pune sucul de lămâie, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se soteaza impreuna cateva minute.
Pofta buna!