Păstăi de fasole cu mărar
PrinteazaPăstăi de fasole cu mărar din: fasole pastai, usturoi, marar verde, boabe de piper negru, seminte de mustar, sare grunjoasa.
- 2 kg fasole pastai
- 2 capatani de usturoi
- un manunchi mare de marar verde
- 2 linguri boabe de piper negru
- 1 lingura seminte de mustar
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Curăţaţi păstăile de ate şi spălafi-le. Puteţi să alegeţi păstăi galbene sau verzi. Foarte decorative sunt păstăile cu dungi colorate de la fasolea neagră şi roşie. Indiferent de soiul ales, puneţi păstăile într-o oală mai mare şi opăriţi-le cu apă în care aţi adăugat câte 30g sare grunjoasă la litru.
După ce aţi turnat saramura fierbinte peste păstăi, lăsaţi vasul la foc potrivit şi fierbeţi-le doar de jumătate. Scoateţi-le apoi din saramură, lăsaţi-le la răcit şi aşezati-le în borcane. Printre păstăi puneţi căţei de usturoi, boabe de piper negru, mărar, seminţe de muştar.
Turnati saramură fierbinte peste păstăi. Puneţi lama unui cuţit sub borcan, pentru ca acesta să nu se crape. Legaţi borcanele sau închideţi-le cu capace ermetice.
Aşezati-le într-un vas cu apă, înraşurate în ziare sau prosoape de bucătărie şi fierbeţi borcanele, sterilizare, o oră, acoperite cu un prosop umed. în vas până când se răcesc. Depozitati-le la loc racoros.
Păstăi de fasole cu mărar
Pofta buna!