Pastai gratinate cu rosii
PrinteazaPastai gratinate cu rosii din: fasole pastai, ceapa, rosii, patrunjel, unt, otet, sare, piper.
- 750 g fasole pastai
- 200 g ceapa
- 200 g rosii
- 1 legatura patrunjel
- 50 g unt
- 15 ml otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Păstăile se curăţă de capete şi aţe şi se fierb 1 minut la foc iute, apoi încă 10 la foc mic. Ceapa se taie solzişori fini şi se căleşte puţin în unt. Se adaugă fasolea scursă, apoi oţet, sare şi piper şi se mai fierb toate 2-3 minute la foc mic. Roşiile se taie rondele şi pătrunjelul se toacă mărunt.
Se încinge cuptorul la 190°C, se aşează fasolea într-un vas termorezistent, cu roşiile şi pătrunjelul deasupra. Se coace timp de 20 de minute.
Pastai gratinate cu rosii
Pofta buna!