Pastai scazute cu usturoi si verdeata
PrinteazaPastai scazute cu usturoi si verdeata din: pastai, usturoi, boia, patrunjel, marar, sare, piper, ulei.
- 500 g păstăi
- 5 căţei mari de usturoi
- 1 linguriţă boia dulce
- pătrunjel
- mărar
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Păstăile se spală, se curăţă de capete şi se rup în 2-3 bucăţi. Se taie 3 căţei de usturoi. In uleiul încins se adaugă usturoiul şi se căleşte.
Se adaugă apoi păstăile şi se călesc încă 2-3 minute, amestecând des. Se acoperă păstăile cu 2 căni de apă, se adaugă condimentele şi verdeţurile tocate mărunt.
Se pune capacul şi se fierbe la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.
Se adaugă restul de 2 căţei de usturoi striviţi şi se fierbe încă 5 minute fără capac, ca să scadă sosul de pe păstăi. Se servesc singure, cu pâine prăjită, sau drept garnitură. Se condimentează după gust.
Pofta buna!
E mancare de post, nu-i asa?