Dovleacul, cunoscut științific sub numele de Cucurbita pepo, este o plantă din familia cucurbitaceelor. Fructul său este adesea numit dovleac sau bundeva și este larg cultivat în întreaga lume. Dovleacul este apreciat pentru gustul său delicios și pentru utilizările sale culinare variate. Există o varietate de soiuri de dovleac, inclusiv dovleacul […]
Pastai cu sos de rosii si usturoi
PrinteazaPastai cu sos de rosii si usturoi din: pastai de fasole verde, ceapa, usturoi, rosii chery, cimbru, seminte de negrilica, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g pastai (fasole verde)
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 150 g rosii cherry
- 150 g rosii cherry galbene
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- seminte de negrilica
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incingi uleiul de masline, adaugi ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugi rosiile, jumatate de ceasca apa, acoperi vasul si lasi pe foc 3-4 minute.
Pui pastaile, mai adaugi putina apa, cimbru uscat, busuioc uscat, acoperi cu capac si lasi sa fiarba la foc mic, 20-25 de minute.
Cand pastaile sunt gata, presari deasupra cateva seminte de negrilica. Servesti alaturi de mujdei de usturoi.
Pastai cu sos de rosii si usturoi
Pofta buna!
ulei, ardei, ceapa, piept de pui, pudra chili, chimion, suc de lime, sare, oua, branza, smantana. Ingrediente: 3 linguri ulei 1/2 ardei verde, taiat fasii subtiri 1 ceapa mica, feliata 1 piept de pui taiat fasii 1/2 lingurita pudra chili 1/2 lingurita chimion 1 lingurita suc de lime 1/2 […]