Pastarnac copt cu aroma de rozmarin
PrinteazaPastarnac copt cu aroma de rozmarin din: pastarnac, faina, ulei de masline, sirop de artar, rozmarin, sare de mare grunjoasa.
Ingrediente:
- 1 kg de păstârnac (de circa 15cm în lungime), decojit
- 4 linguriţe de făină
- 4 linguriţe ulei de măsline sau rapiţă
- 4 linguriţe sirop de arţar
- 2 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate
- sare de mare grunjoasă
Mod de preparare:
Taie păstârnacii în două pe lungime (nefiind foarte mari, cotorul n-ar trebui să fie lemnos, aşa că nu-i nevoie să-l îndepărtezi), apoi taie fiecare jumătate în 3 bucăţi egale.
Pentru a face asta, taie partea de jos, iar pe cea de sus tai-o în două pe lungime. Fierbe păstârnacul 5 minute, apoi scurge-l bine şi tăvăleşte-l prin făină.
Incinge cuptorul la 220°C. Pune uleiul într-o tavă mare de copt şi încinge-l în cuptor 5 minute. Adaugă bucăţile de păstârnac, tăvăleşte-le prin ulei şi agită puţin tava pentru ca legumele să se aşeze mai bine.
Coace-le 30 de minute, întorcându-le o dată pe partea cealaltă, până când devin aurii. Transferă păstârnacul pe un platou, stropeşte-l cu siropul de arţar şi presară deasupra rozmarinul şi sarea.
Pastarnac copt cu aroma de rozmarin
Pofta buna!