Păstârnac prăjit cu parmezan
PrinteazaO reteta delicioasa de pastarnac prajit cu parmezan din: malai, parmezan, nucsoara, pastarnac si ulei de masline.
- 6 linguri malai
- 100 g parmezan, dat prin razatoare
- 1 varf cutit de nucsoara, proaspat rasa
- 2 kg pastarnac, taiat in sferturi si curatat de cotor
- 6 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se amestecă mălaiul, parmezanul şi nucşoara şi se pun deoparte.
Se aduce la punctul de fierbere o oală cu apă cu sare în care se răstoarnă păstârnacul şi se fierbe şase minute sau până se frăgezeşte. Se scurge.
Cât păstârnacul este încă fierbinte, se dă prin mixul de parmezan.
Se aşază o tavă pe plită şi se încinge uleiul. Se adaugă sferturile de păstârnac şi se întorc pe toate părţile ca să se acopere de ulei.
Se pune tava în cuptor 15 minute, apoi se întorc bucăţile de păstârnac pe partea cealaltă şi se mai coc 15 minute sau până prind o culoare aurie.
Păstârnac prăjit cu parmezan
Pofta buna!