Paste Alfredo cu creveti
PrinteazaPaste Alfredo cu creveti din: creveti, paste, unt, ceapa, usturoi, smantana, piper alb, parmezan, patrunjel, lamaie.
- 40 g creveti mici, decorticati
- 400 g paste (preferabil linguini)
- 1/4 cana unt topit
- 4 linguri ceapa tocata
- 4 lingurite usturoi tocat marunt
- 1 cana smantana grasa
- 2 lingurite piper alb macinat
- 6 linguri parmezan ras
- fire de patrunjel si felii de lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele al dente. Scurgeţi-le bine. Intre timp, topiţi untul într-o cratiţă nu prea mică. Prăjiţi ceapa şi usturoiul, la foc mediu, amestecând frecvent, până devine ceapa transparentă.
Adăugaţi creveţii şi prăjiţi în continuare, amestecând mereu, cca 1 min, la foc mare.
Turnaţi smântână, amestecând continuu, până se îngroaşă sosul (2-3 min). Distribuiţi pastele în farfurii, acoperiţi cu câte o porţie de sos cu creveţi, presăraţi piper şi parmezan, ornaţi cu pătrunjel şi felii de lămâie. Serviţi imediat.
Paste Alfredo cu creveti
Pofta buna!