Paste cu andive si creveti
PrinteazaPaste cu andive si creveti din: creveti decorticati, lamaie, ghimbir, usturoi, smantana, andive, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ardei iute, capere.
- 500 g creveti decorticati
- o lamaie
- o lingurita cu ghimbir ras
- doi catei de usturoi
- 150 ml smantana
- doua andive
- 400 g tagliatelle
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
- ardei iute
- capere
Mod de preparare:
Creveţii decorticaţi se spală, se scurg de apă şi se pun într-un bol. Se toarnă deasupra sucul de lămâie, se presară sare şi piper după gust, puţină coajă rasă de lămâie şi ghimbirul ras.
Se toarnă puţin din uleiul de măsline, se presară usturoiul tăiat felii subţiri sau pisat, câteva frunze de pătrunjel şi se amestecă.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece circa o oră. Pastele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare.
Creveţii se pun într-o tigaie cu tot cu marinată, se fierb până scade sosul format şi capătă o culoare roz.
Se adaugă smântână, se condimentează, se mai lasă pe foc cinci minute şi se păstrează la cald.
Andivele se opăresc câteva mi¬nute, se taie bucăţi, se amestecă cu pastele şi se pun pe platoturi. Se toarnă deasupra sosul de creveţi, se presară pătrunjel tocat şi se servesc imediat.
La sosul de creveti cu smantana se mai pot adauga ardei iuti feliati sau capere.
Paste cu andive si creveti
Pofta buna!