Paste aromate cu busuioc
PrinteazaPaste aromate cu busuioc din: taitei, usturoi, dovlecel, busuioc, ulei, parmezan.
- 200 g tăiţei cu ouă
- 200 g tăiţei cu ouă
- 1 roşie
- 2 căţei de usturoi
- 1 dovlecel tânăr
- 2 linguri suc de roşii
- busuioc uscat şi mărunţit
- maghiran
- puţin ulei de măsline
- 1 praf de piper
- 100 g caşcaval sau parmezan
Mod de preparare:
Pastele întregi se pun într-o oală mare cu apă care clocoteşte şi se lasă să fiarbă cca 5 min., nu foarte tare, apoi se scurg şi se clătesc sub jet de apă rece.
Dovlecelul spălat şi şters cu un prosop se taie pe lung, în felii foarte subţiri, se sărează şi piperează, apoi se frig pe grătarul uns cu un strop de ulei de măsline, pe ambele feţe.
Se scot pe o farfurie.
Se încinge puţin ulei de măsline şi se căleşte repede roşia dată prin răzătoarea mică, se adaugă şi sucul de roşii, usturoiul zdrobit, sare, busuioc şi maghiran. Acest sos se amestecă cu spaghetele reci.
Se rulează frumos o lingură cu paste, apoi se aşază cu grijă pe feliile de dovlecel şi se rulează uşor. Se aşază frumos pe platou, se decorează cu frunzuliţe verzi de busuioc şi se servesc cu caşcaval ras sau parmezan.
Pofta buna!