Paste cu bacon
PrinteazaPaste cu bacon din: paste, ulei de masline, bacon, usturoi, ardei iute, seminte de pin, frunze de kale, crema de branza, lamaie, piper negru.
Ingrediente:
- 300g de paste scurte
- 1 lingură ulei de măsline
- 180g cubuleţe de bacon afumat
- 2 căţei mari de usturoi, tocaţi fin
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat fin
- 4 linguri seminţe de pin
- 200g frunze de kale, tocate
- 3 linguri cremă de brânză
- 1/2 lămâie, stoarsă
- piper negru
Mod de preparare:
Dă în clocot o oală mare cu apă şi fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Incinge uleiul într-o tigaie nonaderentă la foc mediu spre mare şi prăjeşte cubuleţele de bacon timp de câteva minute, până când devin uşor crocante.
Adaugă usturoiul, ardeiul iute roşu şi seminţele de pin şi căleşte totul 1 minut, până când usturoiul şi ardeiul iute se înmoaie, iar seminţele arată uşor prăjite.
Dă focul mai mare şi adaugă frunzele de kale, împreună cu puţină apă, acoperă şi găteşte totul 3-4 minute, până se înmoaie.
Scurge pastele fierte şi în tigaie împreună cu crema de brânză şi zeama de lămâie.
Amestecă bine, gustă şi asezonează cu piper negru.
Paste cu bacon
Pofta buna!