Paste bicolore
PrinteazaPaste bicolore din: spaghete de orez, rosii, usturoi, ceapa, busuioc, ciuperci, sare, piper, ulei, smantana, gorgonzola, unt, parmezan.
- 400 g spaghete de orez
- 1 cutie cu roşii tăiate
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 3-4 frunze de busuioc
- 200 g ciuperci conservate
- sare
- piper
- ulei
- 200 g smântână
- 100 g brânză gorgonzola
- 50 g unt
- 100 g salam chorizo
- 1 lingură cu parmezan
Mod de preparare:
Pui pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Intre timp, prepari un sos de roşii: căleşti ceapa şi usturoiul tocate foarte mărunt, adaugi roşiile tăiate, ciupercile şi, la final, busuiocul tocat fin. Laşi cam 15-20 de minute pe foc mic.
Intre timp, prepari un sos alb: pui untul la încins, adaugi smântână şi brânza şi amesteci continuu pe foc mic până se omogenizează.
Prăjeşti feliile de chorizo, apoi împărţi pastele în două. Jumătate din ele le amesteci cu sosul roşu şi le pui în farfurie ca pe o coroniţă, cealaltă jumătate o amesteci cu sosul alb şi o pui în mijloc.
Piperezi, aşezi frumos feliuţele de salam şi le serveşti fierbinţi.
Pofta buna!