Paste bolognese cu ciuperci
PrinteazaPaste bolognese cu ciuperci din: ciuperci uscate, apa, ulei de masline, ceapa, sare, piper, carne tocata de pui, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii, spaghete, sare, parmezan, patrunjel, condimente.
- 30g ciuperci uscate
- 1 cana cu apa clocotita
- 1 lingura ulei de masline
- 2 1/2 cani ceapa tocata
- 3/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/2 kg carne tocata de pui
- 500g ciuperci feliate
- 3 catei de usturoi tocat
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1/2 ceasca de vin alb
- 1 cutie rosii decojite intregi
- 1 pachet spaghete din grau integral
- 1 lingura de sare
- 1 cana parmezan ras
- 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
- 2-3 linguri condimente italienesti
Mod de preparare:
Combinati ciupercile uscate cu apa clocotita intr-un castron, se acopera si se lasa 20 de minute.
Scurgeti si pastrati deoparte lichidul.
Clatiti ciupercile, apoi taiati felii.
Incalziti uleiul de masline intr-o cratita, adaugati ceapa, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita de piper si carnea de pui. Gatiti 10 minute.
Adaugati ciupercile proaspete feliate, usturoi, restul de 1/4 lingurita de sare si restul de 1/4 lingurita piper. Gatiti 15 minute.
Adaugati ciupercile uscate feliate si gatiti 1 minut.
Adaugati pasta de tomate, gatiti 2 minute, amestecand constant.
Adaugati lichidul de la ciuperci si vinul. Fierbeti 1 minut.
Adaugati rosiile si fierbeti la foc mic 30 minute, amestecand din cand in cand.
Gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet, adaugati 1 lingura de sare, scurgeti si puneti in cratita cu sos.
Serviti pastele bolognese cu ciuperci garnisite cu parmezan si patrunjel.
Pofta buna!