Paste bolognese cu bacon
PrinteazaPaste bolognese cu bacon din: paste, carne tocată de vită, carne tocată de porc, bacon, sos de rosii, unt, morcov, telina, ceapa, vin rosu, lapte, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente:
- o pungă paste
- 300 g carne tocată de vită
- 120 g carne tocată de porc
- 50 g bacon
- 600 g sos de roşii
- 50 g unt
- un morcov
- un fir telină
- o ceapă
- 200 ml vin roşu
- 100 ml lapte
- 2 foi dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, se topeşte untul şi se pun la călit ceapa, morcovul tăiat cubuleţe şi telina tăiată rondele. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă baconul tăiat cât mai mic, se lasă 1-2 minute şi apoi se pun cele două tipuri de carne tocată.
Se lasă până ce isi schimbă culoarea. Se toarnă vinul şi se lasă la fiert până ce acesta se evaporă, apoi şi laptele şi se fierbe un pic, iar la final se toarnă sosul de roşii. Se adaugă foile de dafin şi un praf de sare.
Se acoperă şi se lasă la fiert o oră, după care se scot foile de dafin, se potriveşte sosul de sare şi piper şi se aduce la masă cu pastele fierte în prealabil conform indicaţiilor de pe pachet.
Paste bolognese cu bacon
Pofta buna!