Secretul Vinurilor Vechi: Istoria Viticulturii și Evoluția Tehnicilor de Vinificație. Vinul, această băutură venerată și complexă, are o istorie ce se întinde pe mii de ani, fiind profund înrădăcinată în civilizațiile umane. De la primele vițe de vie cultivate în Caucaz și valea Nilului până la podgoriile tehnologic avansate din lumea contemporană, vinul a fost […]
Paste bologneze cu vin rosu
PrinteazaPaste bologneze cu vin rosu din: spaghete, carne de vita, ceapa, morcovi, telina, rosii, bulion, vin rosu, supa de vita, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pungă spaghete
- 500 g carne de vită tocată
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 fir ţelină
- 2 roşii foarte bine coapte
- 2 linguri bulion
- 300 ml vin roşu
- 200 ml supă de vită
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt, morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi telina tăiată cubuleţe se pun la călit în ulei. Când s-a înmuiat ceapa, se pune carnea, se desface cu lingura si se lasă pe foc aproximativ 10 minute.
Se adaugă apoi roşiile tăiate cuburi, fără pieliţe, bulionul, vinul, supa, sare si piper. Se lasă pe foc timp de o oră la foc mic şi se aduce sosul la masă cu pastele fierte.
Pofta buna!
Gujon de Dovlecel Pane cu Parmezan și Ierburi Aromate
Gujon de Dovlecel Pane cu Parmezan și Ierburi Aromate din: dovlecei, faina, oua, pesmet, parmezan, ierburi aromate, sare, piper, ulei de masline. Descoperiți o rețetă ușoară și delicioasă, perfectă pentru zilele de vară sau ca aperitiv sănătos la orice petrecere. Această rețetă transformă dovleceii simpli într-o delicatesă crocantă și aromată, oferind o alternativă mai sănătoasă […]