Paste cu branza si bacon
PrinteazaPaste cu branza si bacon din: seminte de pin, bacon, paste, smantana, crema de branza, branza cheddar, mustar dijon, salata verde.
- 50g seminte de pin
- 4 felii de bacon, tocat
- 400g de paste
- 300ml de smantana pentru gatit
- 200g crema de branza
- 200g de branza cheddar, rasa
- 2 linguriţe de mustar dijon
- salata verde, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune semintele de pin intr-o tigaie uscata, prajeste-le usor 2-3 minute, apoi transfera-le pe o farfurie.
In aceeasi tigaie pune cubuletele de bacon si prajeste-le cateva minute, pana devin crocante.
Da in clocot o oala mare cu apa, sarata in prealabil si fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, cat sa fie al dente.
Scurge-le, punand deoparte un polonic de apa in care au fiert.
Intre timp, pune intr-o cratita smantana, crema de branza si jumatate din branza rasa, amesteca-le si incalzeste-le usor, pana ce branza se topeste.
Ia cratita de pe foc, incorporeaza mustarul si asezoneaza, dupa gust.
Transfera pastele fierte intr-un vas ceramic pentru cuptor si amesteca-le cu sosul de branza, adaugand putina apa in care au fiert, daca ti se pare ca mancarea e prea uscata.
Presara deasupra semintele de pin prajite si cubuletele crocante de bacon, apoi restul de branza rasa.
Da mancarea la cuptor 20 de minute, pana cand devine aurie la suprafata si clocoteste. Serveste pastele cu salata.
Paste cu branza si bacon
Pofta buna!