Paste cu branza de capra si sunca
PrinteazaO reteta de paste cu branza de capra si sunca din: banza de capra, busuioc, sunc de praga, ulei de masline, ceapa, usturoi, chilli, suc de rosii, zahar si paste.
- 150 g branza de capra
- 1 legatura busuioc proaspat, frunze rupte in bucati
- 150 g sunca de Praga, rupta fasii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 4 catei de usturoi, tocati
- un praf de chilli
- 150 ml suc de rosii
- 1 lingurita zahar
- 300 g paste chochilii
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, încinge uleiul şi sotează ceapa 5 minute la foc mic, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul şi praful de chilii şi continuă să ţii pe foc 2 minute. Stinge cu vinul şi fierbe până când scade la jumătate.
Adaugă sucul de roşii şi zahărul; adaugă sare şi piper negru proaspăt măcinat şi fierbe la foc mic 10 minute, apoi adaugă brânza de capră.
Fierbe pastele în apă cu sare conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj, scurge-le de apă şi adaugă sosul. Opreşte focul şi adaugă şunca şi busuiocul, amestecă şi serveste.
Paste cu branza de capra si sunca
Pofta buna!