Paste cu brânză topită
PrinteazaO reteta de paste cu branza topita din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, pasta de rosii, penne, frunze de busuioc, branza topita, sare si piper.
- 20ml ulei de măsline
- 1 ceapă tăiată
- 3 ardei: rosu, galben şi portocaliu, curăţaţi de seminţe ţi tăiaţi
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi
- 300 ml pastă de rosii
- 350 g penne
- 10 frunze de busuioc
- 250 g brânză topită
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă şi pune ceapa la călit timp de 2-3 minute. Adaugă ardeii şi lasă la foc mediu câteva minute până devin moi şi uşor maronii. Lasă focul mic şi pune şi usturoiul pentru încă 2 minute. Amestecă totul pe foc, cu pasta de roşii şi un sfert de litru de apă.
Lasă să fiarbă timp de 15 minute până sosul s-a îngroşat şi apa a scăzut.
Intre timp, pune pastele în apă fiartă cu sare, după instrucţiunile de pe pachet, încălzeşte cuptorul la treapta a IV-a (180° C). Condimentează sosul din tigaie cu sare şi piper. Scurge pastele de apă şi amestecă-le cu sosul din tigaie şi o parte din frunzele de busuioc.
Pune totul într-o tavă de cuptor, iar deasupra aşază brânza. Lasă la cuptor timp de 5 minute până ce brânza s-a topit peste compoziţie. La servire, decorează cu frunzele de busuioc rămase.
Paste cu brânză topită
Pofta buna!