Paste cu branza
PrinteazaPaste cu branza din: paste, unt, faina, lapte, nucsoara, Cheddar, ceapa, sunca, pesmet.
- 350 g paste scurte
- 25 g unt
- 25 g făină integrală
- 800 ml lapte integral
- un praf de nucşoară măcinată
- 125 g Cheddar sau caşcaval răzuit
- 40 g ceapă rumenită
- 180 g şuncă fiartă de porc
- 40 g pesmet alb
Mod de preparare:
Fierbe pastele 3 minute în apă clocotindă cu sare.
Incinge cuptorul la 6/180 C cu ventilator. Intr-un vas topeşte untul, adaugă făina şi prăjeşte-o minut amestecând continuu. Stinge cu 200 ml lapte, amestecă şi lasă să se îngroaşe.
Adaugă 1/3 din laptele rămas şi procedează la fel. Când s-a îngroşat, adaugă restul de lapte şi amestecă.
Potriveşte de sare şi piper, adaugă nucşoara şi o parte din caşcaval.
Combină sosul cu macaroanele. ceapa prăjită şi şunca şi aşază compoziţia într-un vas rezistent. Presară caşcavalul rămas şi pesmetul şi dă la cuptor 15-20 minute.
Pofta buna!