Paste cu broccoli si conopida din: paste, conopida, broccoli, ton, ardei, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste făinoase, de preferinţă cu ou sau integrale 600 g conopidă 600 g broccoli 200 g ton în ulei 1 ardei roşu 6 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi piper alb măcinat sare […]
Paste cu broccoli, conopida si branza
PrinteazaPaste cu broccoli, conopida si branza din: broccoli, paste integrale, bucheţele de conopidă, brânză rasă Pecorino Romano, ceapă, gălbenuş, scorţişoară, cuişoare, ulei de măsline extravirgin, sare, piper boabe.
Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și pot juca un rol important în prevenirea bolilor cronice.
Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă.
- 300 g de bucheţele de broccoli
- 300 g de paste integrale
- 200 g bucheţele de conopidă
- 60 g de brânză rasă Pecorino Romano
- 1 ceapă
- 1 gălbenuş
- scorţişoară măcinată
- cuişoare
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Fierbeţi bucheţelele de broccoli în apă fără sare, scurgeţi-le şi puneţi la fiert, în aceeaşi apă, cu conopida pe care o veţi scurge imediat ce este gata şi pe care o veţi păstra separat de broccoli.
Intre timp, căliţi în ulei ceapa tăiată felii împreună cu puţină scorţişoară, 2 cuişoare şi o linguriţă de piper negru măcinat proaspăt sau zdrobit în mojar.
Adăugaţi conopida şi amestecaţi până când se desface în bucăţele mai mici. Potriviţi de sare.
Scurgeţi pastele integrale şi adăugaţi-le la sos, puneţi şi broccoli şi la final oul pe care l-aţi bătut împreună cu brânza Pecorino.
Amestecaţi bine totul, iar dacă preparatul iese prea uscat, adăugaţi 1/2 pahar de apă caldă (circa 125 g).
Paste cu broccoli, conopida si branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu broccoli si conopida
Pofta buna!