Paste cu broccoli, porumb, morcov si rosii
PrinteazaPaste cu broccoli, porumb, morcov si rosii din: paste făinoase (fusilli) colorate, broccoli, morcovi, conservă cu ştiuleţi de porumb (baby), roşii cherry, ulei de măsline, zeamă de lămâie, zeamă de portocală, ierburi aromate uscate (busuioc, oregano, mentă), pătrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g paste făinoase (fusilli) colorate
- 1 inflorescenţă de broccoli
- 2 morcovi mari
- 1 conservă cu ştiuleţi de porumb (baby)
- 5-6 roşii cherry
- 1 lingură de ulei de măsline
Pentru asezonat:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură zeamă de portocală (opţional)
- ierburi aromate uscate (busuioc, oregano, mentă)
- pătrunjel verde
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Cureţi legumele (broccoli şi i-morcovii), le speli şi le opăreşti, separat, în apă cu sare, respectând timpul necesar fiecăreia pentru a fi suficient de pătrunse. Le scurgi şi le laşi să se răcească.
Incălzeşti o lingură de ulei într-o tigaie, adaugi roşiile cherry şi le rumeneşti uşor, întorcându-le delicat de pe o parte pe alta cu o lingură de lemn, pentru a le păstra întregi, dar coapte.
Separat, fierbi “al dente” pastele, în apă cu sare, le scurgi bine în strecurătoare şi apoi le aşezi într-o salatieră încăpătoare.
Desfaci broccoli în bucheţele, tai morcovii felii subţiri, scurgi porumbul de zeama în care a fost conservat şi le amesteci cu pastele scurse, cu mare grijă pentru a nu se sfărâma.
Deasupra adaugi roşiile. Amesteci ingredientele pentru asezonare şi stropeşti cu sosul obţinut ingredientele din salatieră. Laşi salata circa 10 minute la rece să se asezoneze suficient şi apoi o serveşti.
Paste cu broccoli, porumb, morcov si rosii
Pofta buna!
Bune pastele cu broccoli