Paste cu broccoli si sos de brânză
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu broccoli si sos de branza din: oua, paste tagliatelle, sare de mare, smantana, fontina, parmezan, broccoli, oregano si cimbru.
- 4 oua mari
- 400 g paste (tagliatelle)
- sare de mare pentru sosul de branza
- 250 ml smantana grasa
- 150 g fontina sau alta branza care se topeste, taiata felii
- 150 g parmezan, proaspat ras
- sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
- 400 g broccoli
- 2 galbenusuri de oua mari
- frunzele de la o legatura mica de oregano sau cimbru proaspat
- parmezan ras, pentru servit
- ulei de masline extravirgin pentru paste
Mod de preparare:
Da in clocot o oala mare cu apa sarata. Intr-un castron suficient de mare pentru a fi asezat pe oala ca un capac, pune smantana, fontina si parmezanul, un praf de sare si piper. Lasa castronul pe oala pana se topeste branza. Intre timp, curata broccoli de capetele uscate.
Când termini cu brocoli, sosul de smântână este gata; ia castronul de pe oală şi pune pastele şi broccoli în apa clocotită. Fierbe aproximativ două-trei minute, până când se fac pastele. încorporează în sos cele două gălbenuşuri şi verdeaţa.
Scurge pastele şi broccoli, păstrând un pic din apa în care au fiert, şi combină-le rapid cu sosul. Dacă sosul este prea gros, adaugă puţină apă din cea în care au fiert pastele.
Gustă şi mai pune sare şi piper dacă este nevoie. Serveşte cât se poate de repede, după ce ai presărat deasupra încă puţin parmezan şi ulei de măsline extravirgin.
Paste cu broccoli si sos de brânză
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu broccoli si sos alb