Paste de cacao cu sos caramel si fructe
PrinteazaPaste de cacao cu sos caramel si fructe din: ouă, făină, cacao, sare, zahar, migdale, unt, frisca vegetala, smântână pentru frişcă, zahăr pudră, fructe.
- 3 ouă
- 225 g făină
- 75 g cacao
- 1 praf de sare
Pentru sos:
- 200 g zahăr
- 100 g migdale
- 30 g unt
- 100 ml frişcă vegetală
- 150 ml smântână pentru frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
- fructe
Mod de preparare:
Pentru paste, amesteci ingredientele până obţii un aluat potrivit de tare, pe care îl modelezi în formă de bilă şi îl laşi să se odihnească 30 de minute.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie de aluat groasă de 2 mm şi tai fâşii late de 7-8 mm.
Laşi pastele să se usuce puţin, apoi le fierbi „al dente”, în apă uşor sărată.
Prăjeşti puţin migdalele, într-o tigaie antiaderentă, la foc mic, agitând din când în când tigaia, ca să se prăjească uniform şi să nu se ardă. Păstrezi câteva migdale întregi, iar restul le macini fin.
Caramelizezi zahărul într-un vas, la foc mic. Când devine auriu, agiţi vasul.
Presari migdalele, amesteci uşor până se omogenizează, apoi adaugi untul şi amesteci energic.
Torni frişca şi laşi să dea în câteva clocote, lei vasul de pe foc şi laşi sosul să se răcească.
Baţi smântână cu zahărul pudră, până se întăreşte frişca.
Impărţi pastele în 3 farfurii. Ornezi cu sos, frişcă şi fructe.
Paste de cacao cu sos caramel si fructe
Pofta buna!