Paste cannelloni

Printeaza

O reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline, morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii, busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan.

Ingrediente:Paste cannelloni

  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • parmezan pentru ras deasupra
  • 500 g paste cannelloni de bună calitate
  • ulei de măsline

Pentru tocana de legume:

  • o mână mică de ciuperci porcini uscate
  • 150 ml ulei de măsline
  • 3 morcovi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • 4 tulpini de ţelină, curăţate şi tăiate bucăţele
  • o ceapă roşie mare, curăţată şi tăiată mărunt
  • un fir de praz, curăţat de frunzele exterioare şi de rădăcină, tocat mărunt
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi
  • 5 ciuperci portobello, tocate mărunt
  • 5 conserve a câte 400 g de roşii lunguieţe
  • o legătură mare de busuioc proaspăt, de la care aţi ales frunzele şi aţi tocat mărunt tulpinile

Pentru spanac:

  • 680 g spanac proaspăt
  • nucşoară pentru ras

Pentru un sos alb rapid:

  • 285 ml smântână subţire
  • 500 ml smântână groasă
  • 4 fileuri de anşoa în ulei, scurse şi tocate mărunt
  • o mână de parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 190°C (treapta 5). Pentru a face tocana de legume, puneţi ciupercile porcini într-un bol şi acoperiţi-le cu apă clocotită. Lăsaţi-le la înmuiat 5 minute. între timp, puneţi la foc mijlociu o cratiţă mare cu fundul gros şi adăugaţi uleiul de măsline, morcovul, ţelina, ceapa şi prazul. Căliţi-le uşor timp de 8-10 minute, apoi adăugaţi usturoiul şi ciupercile portobello.

Scoateţi ciupercile porcini din bol, adăugaţi-le în tigaie şi mai căliţi totul încă 5 minute, până când se înmoaie legumele. Treceţi prin sită lichidul rămas de la ciupercile porcini şi adăugaţi-l în cratiţă, împreună cu un pahar mare de apă. Lăsaţi sosul să scadă puţin, apoi adăugaţi roşiile şi tulpinile de busuioc tocate.

Condimentaţi cu sare şi piper şi aduceţi la fierbere. Lăsaţi să fiarbă în clocote mici circa 45 de minute, până când obţineţi o tocană groasă şi bogată de legume. Adăugaţi frunzele de busuioc rupte bucăţele. Incălziţi puţin ulei într-o cratiţă şi adăugaţi spanacul, amestecaţi, apoi lăsaţi-l să se înmoaie. Condimentaţi cu sare, piper şi puţină nucşoară rasă, apoi puneţi-l deoparte.

Ca să preparaţi sosul alb, este suficient să amestecaţi cele două tipuri de smântână, fileurile de anşoa şi parmezanul ras. Condimentaţi şi gata! Luaţi cratiţa descrisă la începutul reţetei şi tapetaţi-o cu un strat de 1 cm de sos alb.

Presăraţi parmezan ras şi aşezaţi deasupra spanacul. Cu atenţie, turnaţi peste acestea jumătate din tocana de legume şi dispuneţi apoi pastele cannelloni, în picioare. Apăsaţi-le în jos cu palma, ca să intre în stratul de sos; sosul se va ridica şi va pătrunde în tuburi. Turnaţi deasupra restul de tocană, într-un strat uniform.

Adăugaţi sosul alb rămas, presăraţi parmezan ras, stropiţi cu ulei de măsline şi coaceţi în cuptorul încins timp de 45 de minute, până când budinca se rumeneşte şi începe să formeze bule. E delicios!

Paste cannelloni

Paste cannelloni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.