Paste Carbonara cu dovlecei
PrinteazaPaste Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana, parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de masline, usturoi.
- 400 g spaghete
- 4 dovlecei medii
- 400 g bacon afumat
- 150 ml smantana
- 150 ml parmezan
- 150 g mozzarella
- 3 galbenusuri
- sare
- piper
- busuioc
- ulei de masline
- usturoi
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare, urmând indicaţiile de pe ambalaj. In plus, în apa cu sare mai adaugi şi puţin ulei. Când sunt gata, scurgi pastele de apă.
Pui puţin ulei de măsline peste acestea. Cureţi dovleceii de coajă şi îi tai feliuţe foarte subţiri pe care le pui la călit împreună cu baconul afumat şi usturoiul zdrobit.
Amesteci bine mozzarella cu smântână. Adaugi sare şi gălbenuşurile şi amesteci iar. Compoziţia obţinută o pui peste spaghetele fierbinţi. Apoi adaugi şi dovlecelul călit.
Presari busuioc. Condimentezi după gust cu sare şi piper. Pastele rezultate le pui în farfurii întinse. Serveşti pastele fierbinti cu parmezan ras presarat deasupra.
Paste Carbonara cu dovlecei
Pofta buna!