Paste Carbonara cu fâşii de piept de curcan
PrinteazaO reteta de paste carbonara cu fasii de piept de curcan din: paste, sare, smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru, dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper.
- 250 g paste scurte (penne)
- sare
- 100 g smântână
- 100 ml supă
- 4 gălbenuşuri
- 75 g parmezan ras
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 1/2 legătură cimbru
- 2 dovlecei
- 250 g file de piept de curcan
- 3 linguri ulei de măsline
- piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. 2 Pentru sos, se bate smântână cu 75 ml supă, gălbenuşuri, parmezan, coajă de lămâie şi cimbru.
Se pregătesc dovleceii, se taie sferturi pe lung şi se taie apoi bucăţi. Se spală pieptul de curcan, se şterge şi se taie bucăţi. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjeşte carnea la foc iute, amestecând. Se adaugă dovleceii şi se prăjesc împreună cca 2 min.
Carnea şi dovleceii se amestecă împreună cu pastele, se sărează şi se piperează; se amestecă în sosul de smântână. Eventual se mai adaugă supă şi se presară parmezan proaspăt ras.
Paste Carbonara cu fâşii de piept de curcan
Pofta buna!