Paste Carbonara cu fâşii de piept de curcan

Printeaza

O reteta de paste carbonara cu fasii de piept de curcan din: paste, sare, smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru, dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper.

Ingrediente:Paste Carbonara cu fâşii de piept de curcan

  • 250 g paste scurte (penne)
  • sare
  • 100 g smântână
  • 100 ml supă
  • 4 gălbenuşuri
  • 75 g parmezan ras
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 1/2 legă­tură cimbru
  • 2 dovlecei
  • 250 g file de piept de curcan
  • 3 linguri ulei de măsline
  • piper

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. 2 Pentru sos, se bate smântână cu 75 ml supă, gălbenuşuri, parmezan, coajă de lămâie şi cimbru.

Se pregătesc dovleceii, se taie sferturi pe lung şi se taie apoi bucăţi. Se spală pieptul de curcan, se şterge şi se taie bucăţi. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjeşte carnea la foc iute, amestecând. Se adaugă dovle­ceii şi se prăjesc împreună cca 2 min.

Carnea şi dovleceii se amestecă împreună cu pastele, se sărează şi se piperează; se amestecă în sosul de smântână. Eventual se mai adaugă supă şi se presară parmezan proaspăt ras.

Paste Carbonara cu fâşii de piept de curcan

Paste Carbonara cu fâşii de piept de curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.