Paste cu carnati picanti si ciuperci salbatice

Printeaza

Paste cu carnati picanti si ciuperci salbatice din: ceapă, usturoi, cârnaţi picanţi, ulei de măsline, frunze de cimbru proaspăt, ardei iuţi mici roşii, amestec de ciuperci sălbatice (bureţi galbeni, gălbiori, hribi sau vineciori, păstrăvi de fag şi shiitake), paste pappardelle, sare, piper negru, unt, pătrunjel tocat, parmezan.

Ingrediente:Paste_cu_carnati_picanti_si_ciuperci_salbatice

  • 1 ceapă, decojită şi tocată mărunt
  • 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt
  • 255 g cârnaţi picanţi, cu pieliţa îndepărtată
  • ulei de măsline
  • 2 mâini bune de frunze de cimbru proaspăt
  • 1-2 ardei iuţi mici roşii, uscaţi şi mărunţiti, pentru aromă
  • 400 g amestec de ciuperci sălbatice (bureţi galbeni, gălbiori, hribi sau vineciori, păstrăvi de fag şi shiitake), făcute bucăţele
  • paste pappardelle
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 3 bucăţi mari de unt
  • 1 mână zdravănă de pătrunjel tocat
  • 1 mână de parmezan ras

Mod de preparare:

Prăjiţi ceapa, usturoiul şi cârnaţii în puţin ulei de măsline, până se rumenesc uşor. Adăugaţi cimbrul, ardeii iuţi şi ciupercile.

Continuaţi să le căliţi până când s-a evaporat tot lichidul lăsat de ciuperci. Separat, fierbeţi pappardelle în apă clocotită cu sare, până devin „al dente“.

Păstraţi o parte din apa în care au fiert. Luaţi ciupercile de pe foc, asezonaţi după gust şi adăugaţi în compoziţie cele 3 bucăţi de unt şi apa rămasă de la pastele fierte.

Amestecaţi pastele, după ce le-aţi strecurat, cu ciupercile şi serviţi-le presărate din plin cu pătrunjel şi parmezan ras.

Paste cu carnati picanti si ciuperci salbatice

Paste_cu_carnati_picanti_si_ciuperci_salbatice

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.