Paste cu carne de porc
PrinteazaO reteta de paste cu carne de porc din: file de porc, sare, piper, bacon, rozmarin, taitei, ulei, bulion, vin rosu, rosii, sare cu usturoi, boia, suc de lamaie si capere.
- 600 g file de porc
- sare
- piper
- 8 felii bacon
- 4 fire rozmarin
- 300 g tăiţei laţi
- 1 lingură ulei
- 1 lingură bulion
- 75 ml vin roşu sec
- 250 ml roşii pasate (conservă)
- sare cu usturoi
- boia
- 1-2 linguri suc de lămâie
- 80 g capere mari
Mod de preparare:
Se şterge carnea şi se taie în 4 bucăţi. Se sărează şi se piperează. Se aşază în cruce câte 2 felii de carne şi se înfăşoară în ele câte o bucată de muşchi. Se aşază deasupra un fir de rozmarin şi se leagă cu aţă de bucătărie.
Pastele se fierb al dente în apă cu sare. Se încălzeşte cuptorul la 80°C. 2 Se prăjeşte carnea de jur împrejur în ulei încins timp de 10-12 min. Se scoate şi se păstrează la cald în cuptor. Se înglobează bulionul, se stinge cu vin şi se fierbe până ce-şi reduce volumul.
Se adaugă roşiile şi se potriveşte de sare şi piper. 3 Se lasă să se scurgă caperele şi se încălzesc în sos. Se scurg pastele şi se aşază pe farfurii cu sos şi carne.
Paste cu carne de porc
Pofta buna!