Paste cu carne de pui, nuci si parmezan

Printeaza

Paste cu carne de pui, nuci si parmezan din: ceapa rosie, telina verde, piept de pui, nuci, unt, vin, patrunjel, tagliatelle, lamaie, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire telina verde
  • 2 fileuri de piept de pui
  • 80 g nuci
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 g tagliatelle
  • 1 lamaie
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se taie jumătăţi, apoi feli, Se spală ţelina verde şi se taie felii. Se taie carnea în cubuleţe de 2×2 cm. Se prăjesc nucile într-o tigaie de teflon, fără adcos de grăsime. Se lasă să se răcorească.

Se adaugă unt în tigaie şi se prăjeşte ceapa cu ţelină; când devin translucide, se adaugă carnea şi se prăjeşte. Se toarnă apei vin, sare şi piper. Se scoate carnea, iar sosul din tigaie se stinge cu apă.

Se adaugă pătrunjel şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 15 min., până ce-şi reduce volumul la jumătate. între timp se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indcaţiilor de pe ambalaj.

Se stoarce în sos suc de lămâie, se amestecă şi se adaugă apoi pastele fierte şi scurse şi nucile. Se servesc pe farfurii, cu restul de pătrunjel tocat şi parmezan ras.

 

Paste cu carne de pui, nuci si parmezan

Paste_cu_carne_de_pui_nuci_si_parmezan

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune rau pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.