Paste cu carne tocata de miel si rozmarin
PrinteazaPaste cu carne tocata de miel si rozmarin din: ulei de masline, carne tocata de miel, bulbi de fenicul, usturoi, rozmarin, rosii decojite, masline, spaghete, parmezan, salata verde.
- 2 linguri ulei de masline
- 500 g carne tocata de miel, fara grasime
- 2 bulbi de fenicul, tocati dupa indepartarea cotorului
- 3 catei de usturoi, tocati fin
- 1 lingura de rozmarin, tocat fin
- 2 conserve a cate 400 g de rosii decojite
- 10 masline, taiate in jumatati
- 350 g spaghete
- parmezan ras si salata verde, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă medie încinge puţin ulei de măsline.
Pune în ea carnea tocată de miel, adaugă sare şi piper, rumeneşte-o, mărunţind-o pe parcurs cu ajutorul unei linguri de lemn.
Scurge şi aruncă grăsimea în exces.
Adaugă restul de ulei, feniculul, usturoiul, rozmarinul, asezonează, apoi găteşte-le 8 minute, cât să se înmoaie şi să capete o nuanţă aurie. Pune în cratiţă şi roşiile, sfărâmă-le tot cu ajutorul lingurii de lemn, apoi adaugă măslinele.
Lasă sosul să fiarbă 15 minute, până se îngroaşă. Intre timp, fierbe spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Serveşte-le, dacă preferi, cu parmezan ras şi o salată verde.
Paste cu carne tocata de miel si rozmarin
Pofta buna!
Sunt bune, dar renunt la carnea de miel
Pastele astea merita incercate