Paste Rigatoni cu Sos de Roșii și Carne Tocată din: rigatoni, carne tocata, sos de rosii, ceapa, usturoi, ulei, vin, oregano, busuioc, sare, piper, parmezan. Redescoperă plăcerea unei mese clasice italienești cu această rețetă de rigatoni, o combinație perfectă de paste al dente, sos aromat și carne suculentă. Acest fel de mâncare aduce în prim […]
Paste de casa
PrinteazaPaste de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 linguri apa
- faina cata este necesara pentru un aluat tare
- 400 g pesmet sau nuci macinate
- 200 ml ulei
- 100 g zahar
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot în apă cu sare.
Când s-au înmuiat, lăsaţi-i la răcit şi curăţaţi- i, apoi daţi-i pe răzătoarea mică sau prin maşina de tocat carne.
Adăugaţi la cartofi 2 linguri de apă şi atâta făină câtă trebuie pentru a obţine un aluat mai tare.
Faceţi din acest aluat suluri lungi, de grosimea unui deget. Din ele tăiaţi beţişoare egale ca dimensiune, cam de 5 cm.
Fierbeţi-le în apă cu sare. Sunt fierte când se ridică la suprafaţa apei. Scurgeţi-le de apă şi puneţi-le într-un castron.
Prăjiţi pesmetul sau nucile măcinate în ulei. Când devin roşcate la culoare, puneţi-le peste betişoarele fierte de aluat.
Presăraţi-le cu zahăr înainte de servire.
Paste de casa
Pofta buna!
Paste cu Sos Pesto de Busuioc și Nuci
Paste cu Sos Pesto de Busuioc și Nuci din: paste, busuioc, nuci, usturoi, parmezan, ulei, sare, piper. Această rețetă combină simplitatea ingredientelor de calitate cu complexitatea gusturilor, oferind o masă reconfortantă și sățioasă. Perfectă pentru o cină rapidă în timpul săptămânii sau pentru un prânz de weekend relaxant, această variantă de pesto aduce un plus […]