Paste cu ciuperci si carnati
PrinteazaO reteta de paste cu ciuperci si carnati din: carne de carnati, bacon, ciuperci, paste, parmezan, galbenusuri, patrunjel si smantana.
- carnea scoasa din 4 carnati proaspeti de porc
- 4 felii de bacon, taiate cuburi
- 200 g ciuperci, tocate
- 250 g paste
- 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit
- 2 galbenusuri
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat fin
- 2 linguri de smantana pentru gatit
Mod de preparare:
Prăjeşte carnea din cârnaţi într-o tigaie nonaderentă timp de 8-10 minute, până se rumeneşte, fărâmiţând bucăţile de carne cu ajutorul unei linguri de lemn, şi apoi lasă deoparte. Prăjeşte ciupercile şi baconul 5-8 minute, până devin aurii, adaugă carnea şi păstrează compoziţia la cald.
Pregăteşte pastele după instrucţiunile de pe pachet. Prepară sosul amestecând parmezanul cu gălbenuşurile, cea mai mare parte din pătrunjel şi smântână pentru gătit. Când pastele sunt gata, scurge-le şi mai păstrează puţin din apa în care au fiert.
In tigaia în care ai carnea, amestecă pastele, la foc mic, şi adaugă sosul. Asezonează şi amestecă rapid. Mai adaugă din apa în care au fiert pastele, dacă sosul este prea gros. Pune în boluri cu ajutorul unei linguri şi serveşte cu fâşii de parmezan şi restul de pătrunjel presărat deasupra.
Paste cu ciuperci si carnati
Pofta buna!