Paste cu ciuperci si nuca

Printeaza

Paste cu ciuperci si nuca din: prosciutto, ulei de rapita, ceapa rosie, usturoi, spaghete, ciuperci, tarhon, cimbru, miez de nuca, patrunjel.

Ingrediente: Paste_cu_ciuperci_si_nuca

  • 90g de prosciutto
  • 1 linguriţă ulei de rapiţă
  • 2 cepe roşii, tăiate în jumătăţi şi feliate subţire
  • 6 căţei de usturoi, tocaţi
  • 175g de spaghete din grâu integral
  • 400g de ciuperci champignon, tocate
  • 1 lingură de tarhon tocat sau frunze de cimbru
  • 25g miez de nucă
  • 2 mâini mari de pătrunjel, tocat

Mod de preparare:

Incinge o tigaie mare nonaderentă şi prăjeşte fără ulei feliile de prosciutto, în tranşe, până când devin crocante.

Lasă-le deoparte. Pune în tavă uleiul, urmat de ceapă şi usturoi. Căleşte-le până când capătă o nuanţă aurie şi se înmoaie.

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, adaugă ciupercile în tigaie şi găteşte-le, amestecând frecvent, până când încep să se micşoreze şi să-şi schimbe culoarea.

Adaugă tarhonul sau cimbrul şi miezul de nucă, apoi mai găteşte totul câteva minute.

Scurge spaghetele, punând deoparte puţină apă. Amestecă pastele cu ciupercile călite în usturoi şi cu pătrunjelul şi, dacă amestecul pare prea uscat, pune puţină apă din cea păstrată de la fierberea spaghetelor.

Rupe feliile de prosciutto şi amestecă-le în paste, înainte de a servi.

 

Paste cu ciuperci si nuca

Paste_cu_ciuperci_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.