Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână

Printeaza

Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână din: taitei, sare, ceapa, usturoi, ciuperci asortate, piept de curcan, ulei de masline, cimbru, piper, otet aromat, smantana.

Ingrediente:Paste_cu_ciuperci_si_piept_de_curcan_în_sos_de_smântâna

  • 350 g taitei lati
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g ciuperci asortate (iutari, galbiori, pleurotus, hribi)
  • 1 piept de curcan
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire cimbru
  • piper
  • 2 linguri otet aromat
  • 250 g smantana

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se curăţă ciupercile şi se taie eventual bucăţi. Se taie carnea fâşii. Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei; se călesc ceapa şi usturoiul.

Se adaugă ciupercile şi firele de cim­bru; se scot din tigaie. Se încinge restul de ulei în tigaie şi se prăjeşte carnea. Se adaugă din nou ciupercile şi se condimentează totul. Se toarnă oţetul şi se lasă să dea în clocot.

Se adaugă smântână şi se mai lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min. Se îndepărtează cimbrul şi se mai potriveşte o dată de sare şi piper. Se scurg pastele şi se servesc cu sos. Se ornează eventual cu cimbru proaspăt.

Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână

Paste_cu_ciuperci_si_piept_de_curcan_în_sos_de_smântâna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.